Geschiedenis

Op 15 december 1934 werd deze club opgericht onder de naam ‘Canoclub de Louvain’. Naar aanleiding van een splitsing binnen de club, volgt er enkele jaren later, op 7/2/1943, een naamsverandering. Sportivitas Kayakclub Leuven zal de club voortaan heten, met als voorzitter de heer Felix Lefèvre.

De zetel van de club was in die periode gevestigd in café ‘Lyrique’ op de Grote Markt te Leuven. Het boothuis was gelegen in de Pastoor Legrandstraat, naast ‘L’Union Nautique Universitaire’, met een gezamelijke aanlegsteiger op het kanaal en dit tot 31 mei 1967.

Vanaf de jaren ‘70 tot en met de jaren ’90 was de club gehuisvest in de prachtige omgeving van de vijvers in de Abdij van ’t Park te Heverlee.

Koninklijke Sportivitas Kayakclub Leuven wordt de club genoemd vanaf 15 december 1984, dit naar aanleiding van zijn 50-jarig bestaan.

“ Na al die jaren telt onze club nog steeds een harde kern van actieve leden”, vertelt Paul Delvaux, voorzitter van 1969 tot 2008, “ Jaarlijks worden er verschillende activiteiten in binnen- en buitenland georganiseerd, waaronder een afdalings- en een slalomwedstrijd op de Dijle (Arenbergpark).

Ook kunnen wij reeds vele jaren gebruik maken van het zwembad te Wilsele, om onze nieuwe leden de technieken van de kajaksport aan te leren .”

Meer info…

Bent u nieuwsgierig geworden naar de avonturen van enkele pioniers van de

kajaksport in België en/of wenst u meer info over deze club, dan kan u

contact opnemen via het contactformulier.