Korte nieuwsflash

Kayak Club Leuven newsletter categories.

03/2022

Beste kajakvrienden

Het zwembadseizoen werd afgerond door de jeugd. Deze maakten er een dag vullend programma van  door eerst naar de schaatsbaan te trekken en nadien de honger te stillen met pannenkoeken. (Nog onze dank aan de bakmoeders en -vaders.) Om dan de dag af te sluiten in het zwembad. Een aantal onder hen moest tot de vaststelling komen dat 9 pannenkoeken eten en dan eskimoteren, toch niet zo evident is. Wat uitpuffen op de kant moest sommige magen tot rust brengen.

02/2022

 
Onze activiteiten
 • De woensdagavond trainingen op de vaart gaan gewoon door.(tenzij de vaart bevroren blijkt)
 • Jeugdactiviteit 26 feb 2022; laatste zwembadsessie van dit seizoen, vooraf gegaan door schaatsen en pannenkoeken
 • Op  27 maart 2022 staat de “Grote Dijle Schoonmaak” gepland. 
 • 4 tot 9 april Wildwater Sault Brenaz (FR)
 • 16 tot 18 april Ourthe weekend BKC
 • 21 mei Club BBQ
 • 26 tem 29 mei OHH weekend aan de Oise (FR)
 • 9 tem 23 juli Wildwatervakantie Noguera Pallaresa, Spaanse Pyreneeën (SP)
 • 25 tem 31 juli Wildwaterweek onder begeleiding, Franse Alpen (FR)
 • 15 augustus afvaart Rur (D)
 • 03 sept Familie weekend

12/2021

OP DE DREMPEL VAN 2022

Zoals jullie ongetwijfeld hebben vernomen worden de corona maatregelen verscherpt. Dat komt niet als een verrassing. Voor onze sport heeft dit niet meteen een impact, de genomen maatregelen ivm de kleedkamers blijven van kracht. Het zwembad kan blijven doorgaan en daar zijn we heel dankbaar voor.

Onze vaartochten op verplaatsing staan op een historisch dieptepunt en dit heeft vooral te maken met de uitdagingen ivm de afstandregels en het samen pendelen.

We zullen er serieus rekening mee moeten houden dat er na 28 januari corona maatregelen nodig blijven en het is zeer de vraag of er versoepelingen afgekondigd kunnen worden.

En toch gaan we er samen een goed en sportief 2022 van maken. Sport is belangrijk: niet alleen voor het sporten zelf maar ook voor de gezelligheid, de sfeer, de vriendschappen en het samenwerken.

We hopen elkaar allemaal zo spoedig mogelijk in het nieuwe jaar weer te kunnen ontmoeten in goede gezondheid!

10/2021

Zwembadtrainingen 

Vanaf zaterdag 06 november  zullen we weer starten met de trainingen in het zwembad van Wilsele. Omdat de vraag groot is, maar de ruimte, het aantal beschikbare boten en lesgevers beperkt, zullen we met een inschrijvingssysteem werken, om op die manier aan zoveel mogelijk leden de mogelijkheid te bieden om de eskimorol aan te leren, aan spatzeilgewenning te doen, of hun bestaande skills te oefenen. De reservatie werkt als volgt:

10/2021

Halloweentocht op 27 oktober

Beste duistere jeugdleden....

Na een jaartje van uitstel gaat op 27 oktober onze jaarlijkse Halloweentocht weer door! Kom allemaal meedoen aan ons duistere spel en niet vergeten, kom verkleed! Hoe enger, hoe beter.

09/2021

Beste sportvrienden,

Afgelopen weken zijn er veel activiteiten geweest, zo zijn we met een grote ploeg gaan varen op de Roer in Nederland, halfweg augustus was er wildwatervaren op de Chalaux te Frankrijk (lees het schitterend verslag van Trui er maar op na) en dan was er eindelijk nog eens een Familiedag compleet met mooi weer, lekkere spaghetti en een heel fijne sfeer. De jeugd heeft zondag net over de Duitse grens op de Rur gepeddeld. De “Start To Kayak” barst uit zijn voegen.

We gaan verder op dit elan, het zwembad is gereserveerd voor de winter en er komen nog tal van activiteiten.

Wildwaterpiste Arras

15_aug_2021

Familiedag 2021

Nadat corona ons vorig jaar noopte tot een light-versie zijn we er dit jaar weer met een volwaardige editie van onze jaarlijkse familiedag en spaghettifestijn.

Op zaterdag 4 september vanaf 13:30u bieden we onze leden en hun familie en vrienden de mogelijkheid om een traject te peddelen van ons botenlokaal aan de Kolonel Begaultlaan tot de molen van Rotselaar (een combinatie Vaart-Dijle).

We zorgen ook voor transport van de chauffeurs en uiteraard voor gepast materiaal voor iedereen.

08/2021

ROER 15/08/2021 (NL)

Een tocht van Vlodrop tot Roermond op licht stromend water. 

De streek ginds heeft ook te lijden gehad van de recente overstromingen maar de schade in deze vallei lijkt beperkt. Zoals eerder aangegeven is het varen daar streng gereglementeerd en het aantal boten beperkt tot 20. Voor deze uitstap zijn nog 2 plaatsen beschikbaar, indien interesse, als de bliksem mailen !

07/2021

Beste Sport vrienden,

Wat een raar jaar. Gelukkig mogen we nu echt zeggen dat er betere tijden aanbreken! Nu de vaccinaties op volle toeren draaien krijgen we terug perspectief. Als club kunnen we stilaan  opnieuw activiteiten organiseren.

Hierbij een overzicht:

Pagina's