Oise 2016 Neuve Maison tot Etreaupont

OHH-vaartdag  : van Neuve Maison tot  Etreaupont  en 's avonds de BBQ

Het is een traditie om in het verlengde OHH weekend te gaan kamperen te Etreaupont. Dit jaar hadden we de weergoden mee :  er werd een recordtemperatuur vooropgesteld  tot  25°C !!
Op ons klassieke 'kajakuur' werd er verzamelen geblazen voor een afdaling op de Oise met de camping als eindpunt.
 
Er stond een mooie waterstand, zo'n 10cm meer dan vorig jaar, dus was de keuze vlug gemaakt : onder een stralende zon vertrok de caravaan richting Neuve Maison waar 4 kano's en 7 kajaks te water werden gelaten
Het werd genieten van de natuur.
In Effry werd de oude molenstuw zonder veel problemen gesprongen en was het tijd om de innerlijke mens te versterken en om wat extra zonnecrème te smeren.
En dan ging de tocht verder waar de vergezichten aan ons voorbijtrokken in grote bochten van de Oise, af en toe nagekeken door een troep koeien.
 
De stroming was gunstig, versnellingen volgden elkaar op en wisselenden met stukken rustig stromend water, kortom : de Oise op zijn best zoals we die nog niet hadden meegemaakt.
Vlugger dan gepland waren we aangekomen aan de uitstapplaats waar nog een kleine karwei wachtte om onze vaartuigen naar de kampeerplaats te karren, en daar wachtte het thuisfront ons op met een stapel rozijnenbroodboterhammetjes ... lekkere afsluiter van een geslaagde tocht.
En om 18u..................werden de BBQ vuren uitgehaald en en begon de 'grote bak'.
Alle campingtafels werden achter mekaar gezet om aan deze lange dis te genieten van spijs en drank om tussendoor onze jongste deelneemster te verrassen met een verjaardagscantus : hiephiephoera.
 
En na valavond werd 5 mei 2016 afgesloten rond de gloed van een geïmproviseerd kampvuurtje, gestookt in een potkacheltje.
Meer moest dat niet zijn     :-)

JaDem