Lesse

Aanwezig : Danny, Els, Michel, Miek, Rudy, Lut, Trui, Kwinten en Patrick

Wanneer & waar : zondag 8 oktober 2017 : de Lesse van Houyet naar Anseremme ( 21 km )

Met negen waren we present aan het boothuis te Leuven om 9 uur. Doel was de Lesse te bevaren van Houyet naar Anseremme ( een klassieker ). De weergoden waren ons gunstig gezind. De ganse tocht konden we genieten van een warm herfstzonnetje, in een schilderachtig decor met prachtige herfstkleuren. Het was puur genieten van de natuur in al zijn pracht en schoonheid.
En ook op het water was het genieten. Meerdere stroomversnellingen en een strak kajakritme maakten dat we al om 13 uur op de picknickplaats aanmeerden en reeds 11 km afgehaspeld hadden.
Daarna de 2 hoogtepunten van de tocht : de waterval aan het kasteel van Walzin en de “visbak” te Pont-à-Lesse. Beide watervallen zijn door iedereen vlekkeloos genomen en er was nog tijd zat om de technieken nog wat te oefenen en/of bij te schaven ( altijd oppassen geblazen voor Michel en zijn waterspuwende walvis ! )..
Aangekomen in Anseremme, tevreden over deze prachtigen dag, de boten opladen en terug naar Houyet om er een pint te gaan drinken. Helaas was het café gesloten.
Na een zwerftocht naar een café dat toch open was, arriveerden we in Celles waar een oude Duitse Panthertank als oorlogsaandenken “geparkeerd” stond ( heb hier nog als broekventje met mijn ouders nog een terasje gedaan in de zomer ).
Bedankt Michel voor je tractatie en nogmaals een dikke proficiat met je Peterschap! Later dan gewoonlijk terug aan het boothuis te Leuven gearriveerd om de boten terug in het boothuis te stallen. Moe maar héél tevreden naar huis!
Bedankt iedereen om er weeral eens een prachtige dag van te maken en … tot de volgende!
 
Groeten vanwege Patrick & Ethos !