Water is Le(u)ven!

Vuinis actie Dijle

Water is Le(u)ven!

Opruimactie Dijle per Kajak op zondag 6 oktober

Wanneer ik met de kajak het Dijlewater op ga om mijn hoofd leeg te maken, keer ik vaak met een kajak vol afval terug. Waar zijn de mensen hun contact met de natuur kwijtgeraakt? Waar is dat bewust-zijn?

Rivieren zijn levensaders voor steden. Inmiddels zijn veel van deze aders her en der dichtgeslibd, ontsiert het zwerfvuil de oevers, en zitten we met oceanen vol plastic. De Dijle is de levensader van Leuven.
 
Think global, act local.
De stad Leuven en de Vlaamse milieumaatschappij (VMM) e.a. doen al inspanningen om de Dijle te herstellen en leefbaar te houden. Ze kunnen dit echter niet alleen. Daarom hebben we met enkele kajakkers besloten om ook onze bijdrage te leveren en een opruimactie op het getouw te zetten. Deze actie wil ook bijdragen aan de nodige bewustwording over de wezenlijke rol van het water in de stad. Rivieren zijn geen vuilbakken, maar verdienen respect, verwondering en bewondering.
 
Deze opruimactie vindt plaats op zondag 06/10/2019 van 10u tot 17u. Ook jouw bijdrage is waardevol, hoe klein ook. Heb je zin om die dag met ons mee te gaan ‘Dijlejutten’, laat het ons dan aub even weten en vink deze dag aan in je agenda!
 
Stuur een mailtje naar dijlejutters@gmail.com (liefst voor 30/09!!)
 
Wij voorzien voor die opruimdag dan voldoende boten en materiaal om op te ruimen.
 
Een druppel kan golven maken. Vele druppels maken een oceaan!
 
Vele groeten,
 
Dirk, Daan, en wie nog?