Oise 2016 Monceau sur Oise tot Vadencourt

Monceau sur Oise tot  Vadencourt

Na de mooie paddeltocht op de Thon werd dit onze  verste verplaatsing om te starten in Monceau sur Oise en te varen tot Vadencourt.
Voor enkelen onder ons had deze tocht een verrassing in petto want de vistrap had volgens de 'kampvuur-verhalen'  iets geheimzinnigs ....
 
Vorig jaar werd hadden we dit traject gepaddeld met regenbuien vanaf de start, maar nu was de zon terug van de partij.
De Oise is intussen gegroeid tot een rustige rivier in een natuurprachtig landschap, af en toe afgewisseld met ruime bochtstromingen. Er werd zelfs een ijsvogeltje gespot.
 
Maar hoe verder we vorderderden hoe meer vergane industrie we tegenkwamen. 
Eén daarvan is die fameuze vistrap waar een stuw het nodige verval vormt om een hydrocentrale te laten werken.
Wat onwennig werd er aangevaren om mooi recht in de smalle goot te passen. Toch had iemand problemen omdat zijn peddel in de weg stak en zijn eerste poging moest hernemen om dan met een "paddel hoog" naar beneden te schuiven als ware het op een roetsjbaan om met een dikke splash te eindigen, leute alom.
 
Onze tocht ging dan verder waar er nog enkele stuwen zonder problemen werden gesprongen om dan juist voorbij Guise in de tuinen van "Godin" onze picnic aan te spreken en te genieten van de zonnige dag.
 
En dan ging de tocht verder tot aan "de boom" ... hindernis die daar nog altijd over de Oise lag.
Onder veel hilariteit werd over en onder die boom geklauterd en gestunteld ( wie had daar weer problemen met zijn te "dik" zwemvest ??) en werd de tocht rustig paddelend afgerond met een pittige  passage op de versnelling juist voor de uitstapplaats.
 
Het was een zware dag geweest en moe maar heel tevreden werden de kano's en kajaks opgebonden en de terugkeer naar de camping aangevat.
 
Daar had de huisploeg gezorgd voor apertitiefhapjes en werd met een pintje afgerond.
 
Een tocht om te onthouden.

JaDem