11/2019

Beste sportvrienden,

Zwembad 09/11/2019

Eskimoteren op wildwater. Een droom voor velen, en nachtmerrie voor anderen. Gelukkig gaan we binnenkort weer van start met de oefensessies in het veilige (en vooral warme) water van het zwembad Sportoase in Wilsele. Na een aantal jaren te hebben geoefend in het stedelijk zwembad van Wilsele, zijn we vorig jaar voor de eerste keer begonnen in het nieuwe zwembadcomplex. Dat hield ook in dat we wat strikter moesten zijn qua regels en afspraken. We hebben het vorige seizoen succesvol kunnen afronden en zouden dan ook graag op hetzelfde elan willen verdergaan. Dat betekent dat er in het zwembad enkel clubboten zullen worden toegelaten (geen eigen boten). We doen ons best om een gevarieerde selectie mee te brengen, zodat iedereen zijn/haar gading kan vinden. We willen echter wel vragen om hiermee flexibel te zijn, zodat iedereen de kans heeft om te varen. Verder zullen we (afhankelijk van de aanwezigen) eerst 2x 20 minuten les voorzien voor de jeugd (#jeugdinvest) en daarna 40 minuten voor de volwassenen. Zo willen we proberen om zoveel mogelijk leden te begeleiden naar een succesvolle eskimorol. Nieuw dit jaar is dat we ook een specifiek moment zullen voorzien om te oefenen met canadees en met zeekajaks. Data hiervoor worden nog meegedeeld en zullen ook op de kalender worden geplaatst.
Aarschotsesteenweg 730 - 3012 Wilsele
Dit van 19u30 tem 21u00 (aanmelden vanaf 19u15 tot 19u40 nadien gaat de deur op slot)
Raadpleeg onze kalender voor de datums

 
Wildwater: een nieuw systeem voor groepsindeling

Zoals bekend gaan we regelmatig met een (steeds groter wordende) groep varen op wildwater. Hiervoor stuurt Danny o.a. de bekende SMS-jes uit of wordt er bijvoorbeeld op de zomervakantie afgesproken wat het plan voor de volgende dag is. Onze groeiende groep van vaarders met verschillende ervaring en capaciteiten heeft ons aangezet om met een werkgroep eens na te denken over hoe we op de best mogelijke manier naar de deelnemers kunnen communiceren over de moeilijkheidsgraad van een bepaald traject enerzijds en de vereiste capaciteiten van de vaarders anderzijds. Belangrijkste doelstelling daarbij is het verzekeren van de veiligheid. We willen ten allen tijde vermijden dat er ongelukken gebeuren wanneer dat vermeden kan worden. Verder willen we ervoor zorgen dat alle deelnemers plezier beleven aan het varen. 
De werkgroep heeft daarom een classificatie van de rivieren (voorlopig voor de Ardennen) opgesteld, met daarnaast een overzicht van de vaardigheden waarover je als vaarder moet beschikken om dit traject te kunnen beheersen. In de toekomst zullen we deze classificatie steeds aanhouden in onze communicatie om aan te geven waar de deelnemers zich aan kunnen verwachten. Het is dan aan de individuele vaarders om na te gaan of zij de nodige technieken beheersen voor dit traject.
 
We begrijpen dat sommige trajecten niet voor iedereen geschikt zullen zijn en dat sommige vaarders op dat moment helaas niet zullen kunnen deelnemen. We willen daarom graag volgende punten benadrukken:
  • We zijn een club met een brede oriëntatie waar we ernaar streven om iedereen aan bod te laten komen. We proberen daarom tijdens het wildwaterseizoen een brede waaier aan trajecten aan te bieden, zodat iedereen aan zijn/haar trekken kan komen.
  • Wil je graag een stapje hogerop? Dat kan. Doorheen het jaar zijn er verschillende momenten (Zwembad, Sault Brenaz, Wildwaterstage Alpen, …) waar je je techniek kan bijschaven en jezelf naar een hoger niveau kan tillen. Op deze momenten kan je onder begeleiding en in een veiligere omgeving jezelf uitdagen en zo heel wat bijleren.
  • Denk aan je eigen veiligheid en die van anderen. Zwemmen blijft een noodoplossing die risico’s voor jezelf en voor anderen met zich kan meebrengen. 
We rekenen op jullie begrip en gezond verstand om van deze nieuwe aanpak een succes te maken en zo het vaarplezier voor iedereen te kunnen blijven garanderen.
Overzicht vaardigheden per niveau
Classificatie-ardense-rivieren  (een overzichtskaart van de Ardense pareltjes is te koop voor 2 euro, te bevragen bij Danny) 

En verder,

De Dijle jutters werden genomineerd voor de lokale "change makers" van 11.11.11, dit samen met andere Leuvenaars en organisaties in verschillende domeinen, Proficiat !