10/2022

Nieuwsbrief oktober 2022
Beste sportvrienden,

 

Onze club blijft investeren 

Voor de kleintjes kochten we 2 Dagger Dynamo's, de grotere jeugd kreeg begin dit jaar 2 Daggers Axiom 8.0

Voor de volwassenen komen er 2 zeekajaks bij. 

 

Trainen in het donker 

De zomer is helaas voorbij, wat betekent dat er tijdens de trainingen op woensdagavond ook in het donker wordt gevaren. Specifiek hiervoor willen we graag het volgende meegeven:

  1. Jeugdleden varen steeds onder begeleiding.
  2. Voor volwassen leden raden we sterk aan om niet alleen te varen in het donker.
  3. Indien je een traject vaart in het donker (bvb naar Wijgmaal en terug), zorg dan voor verlichting op je boot. Eenvoudige lichtjes zijn (goedkoop) beschikbaar bij bvb Action.
  4. Het wordt niet alleen donker, maar ook kouder. Zorg dus voor aangepaste kledij.
  5. Wees extra voorzichtig bij het oversteken en op het fietspad aan de steiger.
  6. Zorg dat je uiterlijk om 20:30 van het water bent.

 

Zwembadtrainingen 

Vanaf zaterdag 05 november  zullen we weer starten met de trainingen in het zwembad van Wilsele. Omdat de vraag groot is, maar de ruimte, het aantal beschikbare boten en lesgevers beperkt, zullen we met een inschrijvingssysteem werken, om op die manier aan zoveel mogelijk leden de mogelijkheid te bieden om de eskimorol aan te leren, aan spatzeilgewenning te doen, of hun bestaande skills te oefenen. De reservatie werkt als volgt:

Inschrijving is verplicht: 

Voor de vrije training en de kennismaking zeekajak houdt het formulier rekening met de beschikbare plaatsen. Inschrijvingen zijn alleen mogelijk als het item zichtbaar is. Het inschrijvingsformulier wordt regelmatig geactualiseerd. Hou dus dit inschrijvingsformulier regelmatig in de gaten!

Begeleide sessies worden gepland. Jij vraagt begeleiding aan. Wij maken een planning op. Hierbij houden we rekening met de beschikbaarheid van begeleiders en materiaal. Meld je wensen vroegtijdig, maar neem het ons niet kwalijk als je niet meteen kan starten. Je wordt per mail op de hoogte gehouden.

De plaatsen zijn beperkt: We verwachten daarom dat je ook effectief komt opdagen. Ben je door onvoorziene omstandigheden belet (ziekte, overmacht), meldt dit zo snel mogelijk aan Ralf: start@kajak.ws .

Vragen en opmerkingen: spreek Ralf, Danny of Els gerust aan voor of na de woensdagstraining.

Begeleide sessie voor beginners: Wie de eskimorol wil leren, kan inschrijven voor één reeks van 4 lessen á 30 minuten. Naargelang de vordering kan de reeks een les worden ingekort of verlengd. De aanwezigheid bij alle lessen wordt verwacht! Na de lessenreeks kom je best enkele keren naar de vrije training om “routine” te verwerven. Schrijf dus enkel in als je vanaf de startdatum zeker 5 opeenvolgende keren kan komen oefenen. 

Vrije training: Voor wie zelfstandig in het diepe aan zijn skills wil werken, zij/hij mag in november en december drie keer één tijdslot reserveren. De tijdssloten voor het voorjaar zullen op een later tijdstip worden opengesteld.

Inschrijven kan via onderstaande knop of via de kalender in Twizzit 

Inschrijven Zwembad