08/2022

 

Club nieuws 08/2022

Hier zijn we weer met nieuws & info.

Afvaart Midden-Rur (D)

Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de afvaart van de Midden-Rur (traject Heimbach-Obermaubach) op 14 augustus. Deze uitstap is intussen een klassieker op onze agenda, maar ieder jaar weer een absoluut hoogtepunt. Het traject is ook geschikt voor beginnende vaarders en voor kano’s en voert ons over de heerlijk meanderende Rurvallei in Duitsland. Het aantal boten is beperkt, dus aarzel niet om je in te schrijven 

Cure & Chalaux

Van 12 tot 17 augustus trekt een groep wildwatervaarders naar de Morvan voor het varen van de Cure en de Chalaux. Deze uitstap is geschikt voor kajakkers die wildwater klasse 3 goed beheersen. Zin om je nog eens goed uit te leven op wildwater voor het winterseizoen? Dan is dit je kans. Voor meer info kan je contact opnemen met Jeroen.

Zeekajak Opaalkust

Indien het weer gunstig is zouden we dit jaar opnieuw naar de Opaalkust trekken het weekend van 10 en 11 september. Zeekajak is een korte termijnplanning maar noteer alvast deze datum. Deelnemers moeten in het bezit zijn van de verplichte veiligheidsuitrusting en kunnen deelnemen aan een geassisteerde redding, zie vaardigheden.

Meer info, Danny

Interesse voor een opleiding geassisteerde redding en zelfredding ? laat het weten dan organiseren we dit eind september.

Transportvergoeding

Dat de brandstofprijzen de laatste maanden door het dak zijn gegaan is niemand ontgaan. Voor het kajakken zijn we helaas meestal aangewezen op auto’s, waarbij we d.m.v. carpoolen proberen om ons zo efficiënt mogelijk te verplaatsen. Hiervoor hadden we eerder al afgesproken dat bijrijders een bijdrage betalen voor hun aandeel in de vervoerkosten. Omdat onze bootjes op het dak helaas ook zorgen voor meer gewicht, minder aerodynamica en dus meerverbruik willen we vanaf heden ook een vergoeding voor het transport door derden van een club/privékajak van 0.01 euro per kilometer instellen.

Samen uit samen thuis

We merken soms dat sommigen graag mee op uitstap gaan, maar dan helaas geen tijd meer over hebben voor het lossen van boten en materiaal. We houden graag vast aan de principes “samen uit, samen thuis” en “vele handen maken licht werk”. Als iedereen een handje toesteekt, ligt het materiaal weer snel en netjes in het botenlokaal voor de volgende training of uitstap.

Onze activiteiten

 

  • 14 augustus afvaart Rur (D)
  • 03 sept Opendeur/Familie/Vrienden dag
  • 10 tem 11 sept Opaalkust (onder voorbehoud)
  • 16 sept sportdag Miniemen Leuven (onderdeel kajak),